Ajattelin listata muutamia asioita, joita meidän täytyy Hipin kanssa tänä vuonna treenata. Ja nämä on nyt nimenomaan koiran taitoja, mun lista olis niin loputon, että se on kokonaan toinen juttu.

1. Umpikulmia kepeille. Sitä kun ajattelee, että avokulma on "the juttu", niin umpikulmat jää vähälle huomiolle. Ja sen kyllä huomaa.

2. Sitä yksin etenemistä puomin kontaktille. Me treenataan tätä maailman tappiin, mutta periksi ei anneta :) Treenitilanteissa toisinaan onnistuu jo tosi itsenäisetkin kontaktit, mutta kisoissa Hippi kyllä tapittaa mua tosi tiiviisti.

3. Okseri. Ei olla oikeastaan ikinä treenattu okseria. Se nyt vaan on aina joskus ollut radalla. Aika usein Hip katsoo vaan okserin ensimmäistä rimaa ja tiedätte kyllä, mitä se tarkoittaa.

4. Umpikulmia putkiin. Hippi löytää ne kyllä, mutta vauhti hidastuu luvattoman paljon matkalla. Oliskohan vähän epävarma kummiskin.

5. Sitä, että Hippi ihan oikeasti ymmärtää, mitä tarkoittaa "Kiipee". Että vaikka olisi tuhat putkea kontaktiesteen ympärillä, niin valitsisi pelkästä käskystä kiipeämisen.

Siinä vois olla vaikka tämän kesäloman treenilista. Nyt ollaan käyty koko talvi vain ohjatuissa treeneissä ja niissä kyllä on painottunut ohjaajan taitojen treenaaminen huomattavasti. Aina on saatu kotiläksyjä koirankin taitojen kartuttamiseksi, mutta eipä olla ehditty niitä käydä itsenäisesti treenaamassa. Nyt ollaan oltu kaksi viikkoa treenilomalla ja ajattelin, että tänään voisin kaasuttaa autolla Purinan pihaan ja ottaa muutaman näistä kesähaasteista ohjelmaan. Ja kyllä, meillä on siis nykyään auto! Viimeisen vuoden oon todella tuskaillut julkisilla kulkemista koiran kanssa ja nyt kun työpaikka vaihtuu Espooseen, niin oli vihdoin "oikea" syy hankkia auto. Enää Purinalla käynti ei vie kolmea tuntia, joten on hieman helpompi käydä harjoittelemassa itsekseen. Ja voi mennä niihin kilpailuihin, joihin haluaa, eikä niihin, mihin saa kyydin. Joten, saanko esitellä...TITTIDII:

Hippimobiili eli Toyota Yaris "Yarppa"