Aloitimme jälleen perjantai-iltapäivän treenit MKK:n riveissä. Kyse on siis vapaasta harjoitteluvuorosta, joten harjoitukset suunnitellaan itse. Nyt suunnitelmissa on tosin kuuden kerran kurssi, johon tulisi ulkopuolinen kouluttaja -ja todella hyvä sellainen, Suomen huippua! Toivottavasti kurssi toteutuu, siitä lisää myöhemmin.

Tänään treenasimme paikkamakuuta kahteen otteeseen. Koska kisoissa huomasin, että Hipille iski totaalinen hämmennys kun jätin sen "yksin", päätin ottaa harjoittelemisessa aimo askeleen taaksepäin. Jäin odottelemaan muutaman metrin päähän ja kävin palkkaamassa usein. Täytyy yrittää saada luotua sille varma olo siitä, että on oikeasti ookoo jäädä makaamaan siihen riviin muiden koirien kanssa. Molemmat paikkamakuuharjoitukset onnistuivat hyvin ja uskon, että Hipille varmuutta tähän liikkeeseen tuleekin juuri onnistumisten kautta. Se oli NIIN tyytyväisen oloinen kun sai lopuksi huippukehut :)

Harjoittelimme myös alokasluokan hyppyä. Hippi hyppää nyt hienosti ilman käsimerkkiä, mutta ennakoi istumista kun kävelen sen luo. Pitää ilmeisesti palkata heti seisomisesta eikä oikeastaan harjoitellakaan niin, että päättää perusasentoon. Kyllä se istua käskystä osaa ihan varmasti sitten kokeessa.

Seuraamisessa otamme myös alkeisharjoituksia, koska tahdon saada seuraamisen huippuhyväksi. Se on kuitenkin jokaisessa tasoluokassa tärkeä liike ja jos seuraaminen on pielessä, on pielessä melkein kaikki. Otimme siis nk. imutusharjoituksia Mujusen kirjan oppien mukaan ja sujui oikein mallikkaasti. Lisäksi harjoittelin naksun kanssa eteenistumista ja Hippi alkaa tosiaan hoksata mistä naksahduksen saa aikaan! Lisäksi otimme ihan basic perusasentoharjoituksia, eli lähdemme piiiiitkän tokoharjoittelutauon jälkeen vähän niinkuin uudelleen alusta. Kisoihin ei aiota nyt ilmoittautua, sillä kyllä tahdon, että Hipille on täysin selvää mitä sitä pyydetään tekemään. Nuo ensimmäiset kisat kun menivät vähän kylmiltään...Ja sen kyllä huomasi, vaikka toisaalta olin tyytyväinen että osallistuimme. Tokokärpänen puraisi kun huomasin miten paljon harjoiteltavaa meillä on! Mutta Hippi on innokas ja tykkää tokosta kuin hullu puurosta, se on pääasia.