Kävimme sunnuntaina Timin kanssa syömässä ja kun tultiin kotiin, huomasin heti, että Hipillä on joku hassusti. Se tuli kyllä ovelle vastaan, mutta sen kippurahäntä oli suorana ja lötkönä. Lisäksi kun aloin tarkkailemaan, istuessaan se kovasti haki asentoaan ja illalla se jopa vinkaisi kun yritti istua. Soitin YES:lle mutta päädyin kuitenkin odottelemaan seuraavaa päivää. Googletin tietysti ja tein nopean nettidiagnoosin, että Hippi on tainnut saada vesihännän.

Hipin olo oli yhä tukala kun tulin töistä maanantaina ja sain sitten ajan Herttaan illaksi. Eläinlääkäri tutki Hipin, venytti jalkoja ja paineli joka puolelta, mittasi kuumeen ja tyhjensi varmuudeksi anaalirauhaset, mutta päätyi vesihäntädiagnoosiin. Häntä kuulemma "pulsoi" epänormaalisti elikä normaalisti hännässä ei tunnu kovin voimakasta pulssia ja nyt koko häntä suorastaan sykki. Kuumetta ei ollut ja anaalirauhasten erite oli normaalia, vaikka sieltä vähän jotain tulikin pihalle. Hippi sai kipupiikin ja Rimadyl-kipulääkettä viikoksi mukaan. Nyt häntä oli jo iloisesti heiluvainen, kun tulin juuri töistä.Tämä viikko pitää kuulemma malttaa ottaa rauhallisesti, että paranee kunnolla, vaikka kipulääke viekin kivun pois melko pian ja häntä alkaa toimia. Me siis käydään vaan rauhallisilla kävelyillä ja ei mennä agilityyn perjantaina.

Hippi on kyllä maailman suurin eläinlääkärinössö. Miten yleisesti niin reippaasta koirasta voi lääkärissä tulla tutiseva nössö, joka painautuu tiivisti mua vasten kun nostan sen pöydälle ja yrittää livistää joka välissä. Se vinkuu ja vapisee, mutta antaa kyllä tutkia ja tehdä toimenpiteet. Ja ei todellakaan ota mitään herkkuja vastaan lahjovilta eläinlääkäreiltä. Meitä vaan nauratti Timin kanssa sen suuri nörtteys ja eläinlääkärin hakiessa jotain toisesta huoneesta tehtiin Hipille kauhuelokuvamusiikkia erään kuuluisan elokuvan suihkukohtauksesta.

En tiedä oikein mistä vesihäntä sai alkunsa, ehkä riehumisesta lumessa Tinkan kanssa. Eli tässä opas jokakoiralle "Näin hankit itsellesi kivuliaan vesihännän":

Harmi, että Tinka pomppasi pois kuvasta.

Dancing...

Hippy hippy shake.

Puree äitiä peffaan...

Pikkulapsi juoksee vihaista koiraa pakoon. Eiku. Tinka.

Hippi-äidin kosto.

Sitten itse rouva "Tunkekaa ne eläinlääkärit sinne mistä pippuri on kotoisin"

Viimeistely.