Päätin tehdä Hipin pentujen omistajille pienen kyselyn (idean sain kennel Firabellen sivuilta) ja Tikrun ja Tinkan omistajat kerkesivät vastata ensin. Ajatuksena vaan kerätä tietoa Hipin ensimmäisestä pesueesta ja mielenkiinnostakin vaan halusin tietää omistajien ajatuksia nyt jo lähes aikuisikään ehtineistä "pennuista". Ensin Tiikeri: Mielestäni Katjan kuvaus Tikrusta vastaa hyvin sitä käsitystä Tikrusta, minkä sain, kun meillä oli T-pentueen tapaamisviikonloppu. Tässä siis Tikrusta tietopommi :)

ARKIELÄMÄ


Millä kolmella sanalla kuvailisit Tikrua?
Energinen, hyväntahtoinen ja innokas. Jos jotain vähän negatiivistakin niin kärsimätön.


Millainen Tikru on kotioloissa?Seurallinen, hössö ja menossa mukana aina ja kaikkialla. Aina valmis kuin partiopoika, ei kuitenkaan "hypi seinille" yleensä vaikka mitään actionia ei tarjoiltaisikaan. Ei kuitenkaan mikään näkymätön sohvaperuna...


Kuinka Tikru suhtautuu vieraisiin ihmisiin kotona ? Äärimmäisellä rakkaudella. Hyppii nurin ja nuolee naamat... Vähän turhankin onnellinen vieraiden saapuessa. Rauhoittuu kyllä hetken päästä, mutta tyrkyttää seuraansa kyllä sitä haluaville potentiaalisille rapsuttajille. Ei ollenkaan vahtikoira-ainesta.


Kuinka Tikru suhtautuu vieraisiin ihmisiin muualla?
Kaikkiin potentiaalisina rapsuttajina, turhankin tuttavallinen välillä ja hyppii syliin (koulutus edelleen vaiheessa...).

Kuinka Tikru suhtautuu lapsiin? Tottunut lähes ääriolosuhteissa 2- ja  4-vuotiaiden lasten perheessä pennusta asti. Ei ole ollut mitään ongelmia, hieman raju välillä, jos rallivaihde sattuu päälle esim. kotiin saavuttaessa. Voi tuolloin hilluessaan tahattomasti kaataa pienimpiä, mutta ei tarkoituksella. Pitää lapsia normaaleina tyyppeinä ja vieraat (lapsetkin) otetaan vastaan aika tungettelevasti.


Kuinka Tikru suhtautuu vieraisiin koiriin?
Pihaa vahtii jonkin verran haukkumalla ja joillekin pitää remmilenkillä vähän turista nykyään (ikä?). Vapaana ollessaan ei ongelmia, mutta ei olla kyllä enää hirveästi leikitty esim. koirapuistoissa. Syynä moiseen omistaja ei koira.

Onko Tikru kova haukkumaan?
Perroksi minusta ei ollenkaan kova haukkumaan, mutta ei ole mykkäkään. Pihalla haukkuu toisille koirille (vahtimista) ja pihalla haukkuu innostuessaankin esim. juoksun hurmassa. Sisällä ei hauku juuri ollenkaan, ei edes silloin kun tulee vieraita.

Kerro vapaasti Tikrun arkielämästä:
Tikru elelee aika vapaata elämää hälisevässä lapsiperheessä. Agilityn saloja on koetettu opiskella, mutta vielä on pikkuherra ollut hieman kärsimätön. Tikru on edelleen melko pentumainen, mutta viime aikoina on vähän aikuistumista alkanut tapahtumaan.

TERVEYS


Oletko käynyt Tikrun kanssa eläinlääkärissä
muutenkin kuin rokotuksilla?
Ei ole tarvinnut käydä.


Onko Tikrulla todettu joitain sairauksia?
Ei ole todettu. Virallisia terveystutkimuksia ei ole vielä tehty.


HARRASTUKSET


Harrastatko Tikrun kanssa jotakin? Mitä?

Agilityä on harjoiteltu, mutta nyt ei olla ryhmässä. PK-jälkeä jatketaan taas kesällä ja tokoa harjoitellaan kotona.


Mikä on paras motivointikeino? (leikki, namit vai joku muu)?
Namit ja leikki käyvät molemmat. Kumpikin on käytössä. Ahneus on hyve ja repimisleikit käyvät aina.


Millainen harrastuskoira Tikru on mielestäsi ?
Erittäin potentiaalinen harrastuskoira ja nopea kuin salama. Keskittymiskykyä ei vielä ole kaikkiin juttuihin hirveästi, mutta ikä tekee siinä tehtäväänsä koko ajan. Vähän kun saa vielä virtaa suunnattua oikeaan suuntaan niin oikein hyvä. Miellyttämisenhalua voisi olla ehkä himpun enemmän, mutta palkoilla ja muulla motivoinnilla siinäkin edistytään. Katsotaan miten tulevaisuudessa onnistutaan...
 
Onko jokin asia ollut hankalaa harrastuksissa?
Villieläintä on ollut vähän hankalaa saada "pysymään käsissä" toisinaan ja välillä on saanut jäädä rannalle ruikuttamaan, kun pikkuherra on päästellyt höyryjä juoksentelemalla miten sattuu. Tietynlainen röyhkeys ja omatoimisuus on välillä vähän saanut mamman raapimaan päätään. Kaikki tapahtuu nopeasti sekä hyvässä että pahassa, aikailuun ei ole aikaa ja välillä Tikrun omat mielihalut menevät mamman toiveiden edelle...

Sitten Tinka. Tinka on pennuista itselleni tutuin, kun käydään yhdessä treenaamassa agilitya Lauran ja Tinkan kanssa ja muutenkin lenkkeillään paljon äidin ja tyttären kanssa. Aina kiva kuitenkin saada kirjallista syväanalyysiraporttia, mitä mieltä omistaja on itse koirastaan.

ARKIELÄMÄ


Millä kolmella sanalla kuvailisit T:tä? iloinen, reipas, impulsiivinen tai T-sanoja: Täydellinen ;), Toiminnallinen, Tunteikas


Millainen T on kotioloissa? Oikeasti kyllä aika rauhallinen. On se koko ajan valmis toimintaan jos tilaisuus tulee, mutta ei kyllä hötkyile enää turhasta. Eikä esim. vahtihauku.

Kuinka T suhtautuu vieraisiin ihmisiin kotona ? Ottaa vieraat ÄÄRETTÖMÄN ILOISESTI vastaan! Vähän ehkä liiankin iloisesti - häntä ja peppu heiluu villisti ja sählää jaloissa. Nyt on onneksi oppinut odottamaan sivummalla, että vieraat saa kengät pois yms. (tosin ei silloin jos tulija on Maiju:)) Mutta kun saa "vapaa" käskyn, alkaa sähellys ja huomion kerjääminen. Lopulta rauhoittuu ja parkkeeraa vieraan viereen rapsutettavaksi.


Kuinka T suhtautuu vieraisiin ihmisiin muualla? Aika samoin kuin edellä kuvattu. On valmis tervehtimään ketä tahansa, missä tahansa. Aina yhtä iloisesti.

Kuinka T suhtautuu lapsiin? Vähän turhan innokkaasti, eli joudun jonkin verran tarkkailemaan, koska T voi helposti olla liian raju. Voi esim. innoissaan hypätä lapsia vastaan tai intoutua liikaa esim. lasten juoksemisesta. Tottumuskysymys täysin. Olen varma, että olisi huippuhyvä lapsien kaveri, kun olisi niiden kanssa enemmän tekemisissä. Uskallan kuitenkin aina hyvin sanoa vieraillekin lapsille, että saa tervehtiä ja silittää. Eli siinä mielessä luotan kyllä Tinkaan, pitää vain katsoa, ettei se innostu liikaa.

Kuinka T suhtautuu vieraisiin koiriin? Aika tosi provosoivasti!  Jotain yksivuotiaan uhmaa ja epävarmuutta sillä on kun pitää nurista ja murista kaikille vieraille koirille! Nyt se on selvästi kumminkin jo tajunnut, että kyseinen toiminta ei ole toivottavaa ja puhinat on jäänyt vähäisemmiksi. Nykyisin enemmänkin mutisee murinat kauluksiinsa. Huoh. Mutta Tinka kyllä muuttuu ihan cooliksi, kun saa vähän aikaa rauhassa oleskella vieraiden koirien lähistöllä. Ja esim. agilitykisoissa tms. "koirien massatapahtumissa" vieraat koirat ei ole mikään ongelma. Silloin kyllä ärähtää jos toiset koirat tulee iholle.

Onko T kova haukkumaan? Kotona ei. (enää ei ilmeisesti yksinollessakaan *sormet ristissä*) Agilityssä kyllä. Muutenkin innostuessaan kyllä. Mihin tahansa yksin narun päässä jätettäessä kyllä. Vieraille koirille kyllä. Milloin vielä?!?

Kerro vapaasti T:n arkielämästä: Ihana koira, paras! Aina valmiina kaikkeen toimintaan. Vähän höperö-säheltäjä. Oikeasti, en voisi toivoa kivempaa koiraa.

TERVEYS


Oletko käynyt T:n kanssa eläinlääkärissä muutenkin kuin rokotuksilla? Kerran allergisen reagtion takia. Tinkan silmät ja kuono turposi, ilmeisesti uudesta matolääkkeestä.


Onko T:llä todettu joitain sairauksia? Noup. Paitsi hulluus! Toivottavasti ei muuta todetakaan.


HARRASTUKSET


Harrastatko T:n kanssa jotakin? Mitä? Hmmmm... :D Aksaa. Ja muita humputuksia hyvin vuoksi.

Mikä on paras motivointikeino? (leikki, namit vai joku muu)? LELUT!!! Saalis- ja taisteluleikki. Tinka on myös aika miellyttämisenhaluinen, yhdessä tekeminen on sen mielestä aivan huippu hommaa!


Millainen harrastuskoira T on mielestäsi? TÄYDELLINEN!!! Tinka on ihan täysin sitä mitä Hipin pennusta toivoinkin. Ja enemmänkin! Jos sille jotain ongelmia joskus tulee, niin saan kyllä katsoa peiliin! En osaa mitään juttuja oikeasti nähdä sille kritiikkinä. Vaikka tottakai koko ajan on kehitettäviä ja mietittäviä juttuja, mutta ne kuuluu koiran kanssa puuhaamiseen. :) Tämän koiran kanssa on mahtavat lähtökohdat.

Onko jokin asia ollut hankalaa harrastuksissa? Ei kai ihmeemmin. Jos verisiä käsiä, mustelmaisia jalkoja ja puhjenneita tärykalvoja ei lasketa - ja eihän niitä lasketa kun on mun treenaamisesta kyse! ;) Ja toki hankalaa tulee olemaan Tinkan vauhdissa pysyminen!!!