Täytyy välillä kirjoitella joitain treeniajatuksia tänne ylös, etten unohda kaikkea, mitä mielessä pyörii. Ollaan nyt käyty Niinun ryhmässä pari kuukautta ja kurssia on kaksi kertaa jäljellä, mutta onneksi heti perään alkaa uusi kurssi . Tuntuu, että tällä kurssilla ollaan nyt "asian ytimessä". Suurin ongelma ohjauksessani on edelleen liikkeellelähdöt. Hipin kanssahan ei voi juosta kilpaa, eikä kannata. Lähtemällä oikeaan aikaan liikkeelle ohjauksessa ei edes ole mikään kiire. Pitää vaan uskaltaa irrottaa ja luottaa ja kyllä mä välillä oon jo ihan hyväkin :) Mutta kyllä ne on syvällä ne omat tavat, niin sitä vaan odottelee tai saattelee välillä estevarmaa ja irtoavaa koiraa. 

Käytiin myös Turussa (vai Piikkiössä vai Kaarinassa?) Noora Keskievarin kurssilla oppimassa uusia juttuja. Harjoiteltiin nosto (jota myös jaakkokyykyksi kutsuttiin :)). En tiedä miksi, mutta okserin rima lensi tuolla Purina Centerillä Hipiltä muutamia kertoja. Hyppäsi ihan taaimmaista rimaa päin, katsoi siis vain sitä ensimmäistä rimaa. Missään muualla ei sen suhteen ole ollut ongelmia. Tänäänkin Satulinnassa oli radalla okseri vähän vastaavalla pätkällä radalla, eikä meinannutkaan tippua. 

Viime viikonloppuna treenasimme Niinun ja Satu Hillin opastuksella ennakoivia valsseja ja voi damn...että osaa olla hankalaa niiden ajoitusten kanssa! Kuivaharjoitteluna sujuu, mutta kun siihen lisätään koira, niin asiat mutkistuvat huomattavasti. No, onneksi saimme muutamia onnistuneita pätkiä luomaan toivoa tulevaisuudesta. Kurssilla opin ainakin sen, että hirrvittävän huonosti agilityohjaajat osaavat valssata! 

Harjoituslistalle myös kertausharjoituksia erityisesti seuravista asioista:

-puomin kontakti niin, että jättäydyn jälkeen

-kepit sivuttaisetäisyyllä niin, että jättäydyn jälkeen

Tullut vähän kuin vahingossa harjoiteltua hirveästi ohijuoksuja sekä kepeillä että kontakteilla. Ja hirveän vähän mitään muuta ollaan harjoiteltu noilla esteillä. Oikeastaan aika vähän on muutenkin jäänyt aikaa käydä itsenäisesti treenaamassa ja kehitämässä koiran taitoja. Talvella tää bussimatkustus ei oikein maistu...EI saa kyllä unohtaa ylläpitää koiran taitoja, vaikka kyllä meillä se suurin kompastus on ehdottomasti ohjaajan taidot!