366594.jpg
Hipin maailmankuva laajeni viikonloppuna Pohjanmaan verran. Ei voi kuin ihmetellä, mistä tämä luontainen matkustuskyky on peräisin: Hippi veteli sikeitä sekä meno- että paluumatkan eikä edes lirauttanut, vaikka kuinka pelkäsin. Välillä söi vähän luuta, mutta pääasiassa nukkui, vaikka paluumatkalla olimme ravintolavaunun viereisessä vaunussa ja trafiikki oli melkoista. Hyvä Hippi!

Pohjanmaalla odotti paljon uusia tuttavuuksia ihmisten, koirien ja kissojen muodossa. Eläkeläiskoirani Iksu oli aluksi Hipin mielestä kauhean jännittävä, mutta pian vähän liiankin "jännittävä" ja Iksun hermot joutuivat koetukselle. Iksu raukka kun on liian kiltti sanoakseen pennulle, että nyt riittää. Onneksi viikonlopun aikana Iksukin oppi vähän murisemaan...Hassua katsella kahta omaa koiraansa yhdessä, toisella kun on takana vuosia enemmän kuin toisella viikkoja. Ja toisen kanssa koettu niin paljon yhdessä teini-iästä aikuisuuteen ja toinen on ihan uusi. Iksu on kyllä ihana. Kun lunta tarttuu tassunpohjiin, se vain katsoo minuun "No niin, ota ne pois". Hippi-tollo taas kopsuttelee lumikorkokengillään tyytyväisenä :) Paljon on opittavaa elämästä tuolla luppakorvalla.
366609.jpg366610.jpg

Siskoni kissa Kerttu olikin sitten asia erikseen. Hipin ensimmäinen kissa ikinä! Kohtaaminen sujui ihan rauhallisesti. Kerttu harrasti koko viikonlopun salaisena agenttina olemista ja kyttäili Hippiä. Välillä Hippi sai tassustakin, mutta onneksi Kerttukin oli mukana leikkimielellä ja piti kynnet kotelossa kummiskin. Hippi juoksi karkuun, mutta sitten heti uudestaan kissan perään nuuhkimaan. Kertulle tuleekin iso yllätys, kun seuraavalla tapaamisella Hippi taitaa olla jo ainakin tuplasti isompi...
366652.jpg

Pohjanmaalla oli muutenkin Hipistä hauskaa, koska lunta riitti ja Iksun perässä sai juosta lenkillä. Mummi löysi Hipille Hurtta-valjaat kirpparilta, juuri sopivaa kokoa. Tosin taitavat jäädä pieneksi aika äkkiä. Sunnuntaina Hippi sai matolääkkeen, joka meni alas pienellä irvistyksellä. Tällä viikolla sitten rokotuksia hakemaan.

Hipin "koirakoulu" etenee hitaasti mutta varmasti. Osaan-listalle lisäyksenä maahanmeno! Odottamista ja vapaa-käskyä harjoitellaan. Etsimisleikeissä Hippi on edistynyt hurjasti, lelu löytyy jo, vaikka olisi täysin piilossa! Jippii, Hippi the palveluskoira :) Hihnassa kuljetaan toisinaan tosi hyvin, mutta kun villiintyminen iskee niin hihna saa tuntea sen nahoissaan. Sisaruksista ollaan saatu kuulla sähköpostitse ja Santtu-veli on kuulemma samanlainen supermatkustaja kuin siskonsakin. Lukakin kellii vatsan päällä kun on lellittelytuulella :)

Ai niin! Viime viikolla Hippi oli Pikku-Huopalahdessa vesikoiratreffeillä ja tapasi muutaman vesikoirasen. Hyvin meni! Tosin isojen hurjia leikkejä katseltiin sivummalta ja Hippi tyytyi hurmaamaan ihmismassoja...Sitten tuli vilu pakkasesta ja lähdettin bussille. Reipas lapsonen.