Purinan käyttökiellosta johtuen agilityn treenaus on jäänyt vähäiselle, mutta kyllähän me aina JOTAIN keksitään :) Maijalta saatiin lainaan minimaalinen A-este, jolla ollaan harjoiteltu kotona 2on2offin itsenäistä suorittamista. Sujuu! Pystyn lähettämään Hippiä monen metrin päästä ja nätisti ottaa asennon ja JESSillä vapautuu sitten etupalkalle. En ole tarvinnut edes palkkavahtia enää.

Viime viikonloppuna saatiin aivan huippukoulutusta Tarun järjestämällä "leirillä" Turussa. Kouluttajana oli Janita Leinonen ja täytyy sanoa, että hän on kyllä aivan mahtava kouluttaja! Paikalla oli paljon perroja (pari syrjähyppyäkin) ja monenlaista kovaa menijää oli mukana. Onneksi Janitan opit ovat myös videokameralla, että ihan kaikkea ei tarvi tähän muistella. Muutama juttu kuitenkin sisäistetty:

-Hippi irtoaa hyvin. Älä käy saattamassa sitä esteille.

-Opettele pujotteluun myös "törkkäyksiä" eli että käy näyttämässä koiralle aloituksen esim. avokulmassa ja umpikulmassa. Olen tähän asti aina lähettänyt, mutta Janitan mukaan "Miksi et auttaisi koiraa sellaisessa kohdassa jossa ehdit?" Hip oli pari ekaa törkkäystä vähän ihmeissään, mutta sitten alkoi toimia!

-Päällejuoksussa varpaat EI käänny

-Sylkkärissä pidä kättä sillä tavalla, kuten kädessä olisi namipala. Sylkkäri tehdään ainakin 2-3m esteestä, muuten koira ei mahdu kääntymään!

-takaaleikkaa ainakin yksi laukka ennen ponnistusta

...ja paljon muuta, mitä tähän ei nyt muistu, mutta löytyy videon kätköistä.

Kävin Caban&Mokon Marian kanssa Koirakoulu Kompassin agikentällä (ei hyvä, eka kerta ikinä, kun harrastin agilitya sukkasiltaan!) harjoittelemassa erityisesti kontakteja. A-esteellä Hippi toimi tosi hyvin, puomissa vähän hidasteli välillä mutta ei juossut kertaakaan haukkuen läpi. Täältä tullaan Ojanko ja epikset! Testing, testing. Ehkä sitten huhtikuussa korkataan kakkosluokka! Hipin pentu Tinkakin pääsee varmaan pian korkkaamaan kisauransa :) Mahtavaa! 

Sitten tällainen ällötyspinkkilasijuttu, joka on ihan pakko kirjoittaa. Hitsi, että oon tyytyväinen Hippiin kaikin puolin. Se on helppo ja IHANA :) Nyt oon käynyt sen kanssa juoksulenkeilläkin ja jostain syystä se on paljon kivempi juoksukumppani nykyään. Ennen se juoksi keskari otsalla, kun ei saanut haistella. Tänään ihan tyytyväisenä juoksi mun kanssa Töölönlahdella ja vain kerran alkoi muristen syödä hihnaa :D

"Ai minä vai helppo?" kysyy Hippi Långstrump kulmakarvat kurtussa.