Ollaan lomailtu ja nautittu Hipin kanssa kesästä täysillä. Hippi on päässyt nyt auton ansiosta enemmän vapaana juoksemaan, kun ollaan autoiltu mm. Nuuksioon ja Maijalle metsäilemään. Hippi on päässyt melkein joka päivä mereen uimaan keppejä hakemaan. Ja käyty myös muutamia kertoja Purinalla harjoittelemassa edellisen kirjoituksen treenilistaa. Näistä muutama huomio:

-Hippi on hakenut hienosti umpikulmat pujottelussa. Ollaan siis harjoiteltu niin, että olen mennyt Hipin kanssa vaikeaan kulmaan ja pitänyt siitä kiinni ja hokenut "Missä kepit?". Kun katsoo oikeaan suuntaan, oon vaan päästänyt pannasta irti ja pelkällä käskyllä Hippi on saanut hakea pujottelun alun. Ei kertaakaan väärään väliin, vaikka ollaan oikeasti tehty vaikeita! Etupalkkaa oon pitänyt keppien päässä, mutta piilossa (esim. pituuden osan takana). Hippihän alkaa hiipiä matalaa bortsuhiipimistä, jos lelu on näkyvillä. Ollaan otettu max. kolme toistoa per treeni ja jokainen toisto on ollut edellistä huomattavasti vaikeampi.

-Puomin itsenäistä kontaktia ollaan treenattu lähinnä pelkällä alastulolla, niin että nostan Hipin alasmenon yläpäähän ja jään itse siihen. Kun Hippi on 2on 2off -asennossa, oon heittänyt lelun tai namin eteen ja vapauttanut käskyllä sitten nopeasti. Tässä huomio on, että lelun kanssa Hipin on paljon vaikeampi keskittyä! Helposti alkaa tuijottamaan ja hiipimään, mutta mielentila tulee kiihkeämmäksi, mikä on hyvä! Kerran käytiin myös Lauran kanssa treenaamassa niin, että otettiin koko puomia ja Laura heitti lelun, kun Hippi oli oikeassa paikassa (ite jäin jälkeen). Tässä oli ongelmana se, että Hippi tekee ihan täydelliset suoritukset, koska tietää, että Laura palkkaa sen, kun näkee, että annan pallon Lauralle. Siksi tehtiin muutama kerta niin, että Laura olikin vähän "piilossa". Tästä Hippi hieman hämmentyi ja meni kyllä oikeaan paikkaan mutta pää pyöri väkkyrään ja etsi Lauraa :D Täytyy jatkaa tätä tosi erilaisilla variaatioilla, niin, että Hippi ei todellakaan tiedä, missä palkkaaja on, eikä näe, että annan palkkaa kenellekään. Hippi pirulainen on niin ovela.

-Okseria ollaan otettu ihan pari kertaa muutamasta kulmasta -no problem

- Kontakti-putki -erottelua pari kertaa pelkällä käskyllä kontaktin etsimistä. Ei voi olettaakaan, että osaisi parin toiston jälkeen. Jatketaan tästä.

Eilen oltiin kesäkauden vipoissa yhteistreeneissä ja Ville oli tehnyt meille SM-kisojen radoista kootun radan. Menin sen sekä Hipillä että Tinkalla, koska Laura oli rampana. Hipin kanssa harjoiteltavaksi valsseja muurille (ottaa helposti vauhtia palikoista), takaaleikkaus suoralle putkelle ja valsseja kontakteille. Meinasi lähteä joka kerta kontaktilta valssiin mukaan ilman vapautussanaa. Onhan se vaikeaa, mutta elämä on. Ei olla näitä nyt treenattu pitkiin aikoihin, kun ollaan vaan tuota itsenäistä kontaktisuoritusta vahvistettu, joten Hippi oli todella tulisilla hiilillä lähtemässä liikkeeseen mukaan! Tinka ei aluksi meinannut ollenkaan toipua siitä, että Laura meni toimistoon istumaan meidän treenin ajaksi. Tinkahan on tosi Laura-fani, eikä Lauran läsnäollessa todellakaan suostu tekemään edes rakastamaansa agilitya kenenkään muun kanssa. Lopulta kuitenkin agility voitti ja saatiin tehtyä hieno suoritus yhdessä! Tinkan ohjaaminen ei ollut niin hirveän erilaista kuin Hipin, mutta muutama huomio jäi näppeihin verrattuna Hippiin: Tinka irtoaa putkiin paljon helpommin kuin Hippi mutta Hippi osaa paremmin esim. välistävetojen "merkkaukset" eikä vaadi niin paljon duunia ohjaajalta tullakseen esteen toiselle puolelle. Molemmat ihan huippukoiria <3