Joulukinkun maistelujen jälkeen olemme palanneet Helsinkiin. Hippi selviytyi hienosti siskoni pienten lasten kanssa, vaikka ei olekaan niin hirveästi ollut lasten kanssa tekemisissä. Inkeri konttasi Hipin jalkojen päältä ja lehmänhermo-Hipillä ei ilmekään värähdä eikä aikomustakaan siirtyä pois alta. Joulua ennen kävimme kummilapseni Aapon (3v.) luona kylässä ja Aapo oli aluksi sitä mieltä, että tahtoo olla keittiön pöydällä koko sen ajan kun Hippi on kylässä. Lopputulos oli se, että sekä Aapo että pikkusisko Louna makaavat molemmat lattialla Hipin vieressä tutkien missä on nenä, korvat tai silmä. Hippi on hyvä koirapelon sulattaja, koska käyttäytyy hillitysti ja rauhallisesti mutta tulee kumminkin ystävällisesti tutustumaan lapsiin.

Yksi ärsyttävä puoli tässä meidän lehmänhermossa on. Se nimittäin ei tykkää koiravieraista meillä. Oma tyttärensä Tinka on tervetullut meille kyllä ja onkin ollut paljon hoidossa, mutta kun 4kk vanha Mökö tuli meille hoitoon, mun oli loppujen lopuksi pakko viedä Hippi naapurin Marialle hoitoon. Hippi seurasi ja kyttäsi Mököä irvistellen niin, että loppujen lopuksi pentu istui nurkassa pelokkaana ja Hippi näytti siltä, että "TÄÄ ILMA JOTA SÄ HENGITÄT ON MUN!". En halunnut pennulle mitään traumaattista kokemusta, joten Hip sai lähteä. Heti ulkona sitten Hippi olisi kovasti leikkinyt Mökön kanssa, eikä ymmärtänyt, miksi toinen ei halunnut olla kaveri :/. Outoa tässä on se, että Mökö kyllä oli käynyt meillä kylässä omistajansa Maijan kanssa ja silloin ne Hipin kanssa leikkivät yhdessä ja Mökö sai olla meillä ihan rauhassa (ja siksi ajattelinkin, että on aivan ok, että Mökö tulee hoitoon). Silloin oltiin kyllä vietetty koko päivä yhdessä kaupungilla. Tämä kotiongelma on Hipille tullut mielestäni vasta pentujen jälkeen, sitä ennen meillä sai kyllä vierailla rauhassa. Kyllähän Hippi on muutenkin tarkka siitä, kuka sen peffaa saa haistella, mutta varsinaista ongelmaa on oikeastaan vain silloin, kun joku tulee meille. Lenkkeillä voi millaisessa porukassa vaan ja Hippi on ollut hoidossa paikoissa, joissa on muita koiria, eikä silloin ole ongelmia. Olipa eräisenä Turun agilityviikonloppunakin 11 perroa samassa talossa ja Hippi mukana ilman mitään narinoita. Neuvoja? Pitääks mun vaan suosiolla jättää hoitokoirat ottamatta (paitsi Tinka)?

Tänään oli meidän ensimmäiset dreamteam Hippi&Tinka -treenit. Alkulämmittelyksi hyppytekniikkaa (perussarja) ja sitten jatkettiin harjoittelemalla keppien sisäänmenoja (avo- ja umpikulma). Umpikulma tuntuu olevan helpompi, avo vaatii enemmän apuja. Mutta Hipin pujottelutyyli on tosi hyvä (matalana ja suunta eteenpäin) ja viimeisen välinkin ongelma tuntuu olevan voitettu. Vaikkakin luulen, että uskallan alkaa hengittää Hipin pujottelun aikana vasta joskus ensi vuoden lopulla! Sitten harjoiteltiin vähän puomi-putki -erottelua, pöytää ja lopuksi pieni irtoamistreeni. Puomin kontaktipaikka oli vähän hakusessa, joten täytyy vahvistaa sitä taas ja taas ja taas ja taas.

Kisoihin mennään 23.1., joten tässä on hyvin aikaa treenailla :)