Eli ykkösluokassa porskutetaan edelleen. Tänään mahdollisuuksia luokanvaihtoon tarjosi kaksi rataa HAU:n omissa kisoissa, mutta tällä kertaa nolla jäi meiltä saamatta.

Ekalla radalla nolla oli kyllä tosi lähellä. Mutta mä menin kääntämään Hippiä, kun se oli riman päällä juuri ja rima tuli alas. Tämä on meidän tyyppivika. Muuten rata oli hyvä. Ei täydellinen, mutta hyvä. Vapautin kontakteilta vähän turhan vikkelään, enkä ihan tiedä, vapautuuko se minun käskystä vai jo ennemmin. Mutta ottaa kontaktit kyllä. Harmittaa, kun jännityksissä toimii eri tavalla kuin on suunnitellut. Eihän se paljon lohduta (mutta vähän silti), mutta Hipin aika (-16,42) oli yli kolme sekuntia nopeampi kuin seuraavaksi nopeimman. Mutta kun ne virheetkin lasketaan...Video

Toinen rata oli suoraan sanottuna alle meidän tason. Rengas oli toinen este ja Hippi epäonnistui vähän arvioinnissa ja hyppäsi renkaan hajalle. HAU:lla on sellainen uusi rengas, joka on magneeteilla kiinni, joten se menee helposti hajalle, joten mitään vahinkoa ei päässyt syntymään. Ketjujen kolina kuintenkin vähän säpsähdytti minua, ei kylläkään koiraa. Kyllä Hipin pitäis jo tällä treenillä osua renkaan keskelle, kun lähestyminen oli IHAN suoraan. Sitten H karkasi puomin kontaktilta aidalle (ehkä ekan radan syytä...) ja siitä johtuen en enää saanut pelastettua tilannetta vaan muurista mentiin ohi ja väärään suuntaan takaisin. Keinun kontaktin varmistin sitten niin tiiviisti, että ohjauslinja katosi ja taas yhdestä esteestä ohi. Loppurata ihan ok, paitsi loppusuoralla H irtoaa hyvin eteen mutta silti jarruttaa ennen viimeistä hyppyä...Täytyy analysoida videolta sitten myöhemmin, kun saan Sannalta siihen linkin, mutta yleisöstä oltiin sitä mieltä, että vähän oli Hipillä kuppi nurin tällä radalla. Kisakokemusten vähäisyys varmaankin alkoi näkyä ja keskittyminen ei enää ollut Hipillä(kään) priimaa. Video

Lopuksi käytiin vielä lämppäreillä kontakteilla ja Hippi otti ne hyvin, vaikka juoksin ohi pysähtymättä. On se vaan radalla niin eri juttu. GRRRRRRRR.

Erään suuren agilityfilosofin neuvojen mukaan, listataan viisi hyvää asiaa radoista:

1. Pujottelut: molemmilla radoilla Hippi haki aloitukset hienosti ja pujotteli hyvällä rytmillä loppuun asti. Ekalla radalla olin vasemmalla puolelle ja toisella oikealla ja Hippi pujottelee yhtä hyvin riippumatta ohjaajan sijoittumisesta.

2. Vauhti: pinkoo, minkä kerkiää.

3. Irtoaa esteille suhteellisen kivasti (lukuunottamatta toka radan loppusuoran ihmeellistä töksähdystä)

4. Pysyi lähdöissä (vaikkakin komentaa ennen istumista)

5. Ekalla radalla oli hyvin kuulolla ohjaajan parista myöhästymisestä huolimatta.

Ens viikonloppuna jatkuu siis sen viimeisen LUVAn metsästys. Yritetään sitten pitää kupit pystyssä ja rimat kannattimissa.