Eilen oli Iksun aika siirtyä juoksemaan pallon perässä koirien taivaaseen, missä ei tunneta kipua ja vanhuutta.

366609.jpg
Iksu 15.5.1994-11.07.2007 ja pikku-Hippi ihailemassa vieressä
734665.jpg
Iksu maaliskuussa 2007. Harmaa pitkäkuonoinen höppänä.
734796.jpg
Iksu, kaikkien eläinten ystävä. (Kerttu-kissa yritti kyllä joskus kiusata...)

Iksun elämä oli täydellinen koiran elämä: se sai elää kanssani aktiivista nuoruutta agility- ja harrastuskoirana ja sitten vanhempana se sai tehtäväkseen liikuttaa mummia ympäri Seinäjokea. Koko meidän suku jää kaipaamaan suurta persoonaa, meidän omaa tikkujalkaista suippokuonoa!
Vaikka Iksusta oli haikeaa luopua, jää se elämään iloisena kaikkien niiden ihmisten muistoissa, keihin se pitkän elämänsä aikana tutustui. Äitin kanssa sovimme, että Iksun haudalle ei kirjoiteta mitään itkuvirttä, vaan jotain, mikä kertoo sen hauskasta elämästä.Iksusta riittää hupaisia juttuja kerrottavaksi ja muisteltavaksi. Kuinka moni koira on esimerkiksi joutunut elämänsä aikana syyttä poliisiasemalle? Iksu joutui, kun odotti mummia kirpputorilta! Mummi oli jättänyt Iksun odottelemaan ulos kesällä, kun käväisi kirpparilla ja tietenkin ilman hihnaa, koska Iksu ei minnekään lähtenyt. Siitä sitten joku oli korjannut Iksun irtokoirana mukaansa ja vienyt poliisiasemalle. Siellä se oli loiskuttanut vettä lattialle kupista ja ollut poliisien seurana, kunnes paniikissa ollut mummi sen sieltä löysi. Ja entäs se, kun Iksulle laitettiin vahingossa kuonokoppa? Nuka oli meillä nuorukaisena hoidossa vuosia sitten ja sillä oli silloin tuholaisen vimmaa kodin irtaimiston suhteen. Siksi sillä joskus pidettiin kuonokoppaa, kun jäi yksin. Noh, minulla oli menoa ja pyysin kaverini pikkusiskoa ulkoiluttamaan koiria ja sanoin, että laittaisi sitten Nukalle kopan päähän kun jättäisi ne yksin. Unohtui vain kertoa, KUMPI koirista on Nuka! Siellä Iksu sitten oli ihmetellyt jättikokoinen kuonokoppa päässään, mitä ihmettä on tullut tehtyä ja velmu vesikoiranen Nuka oli varmasti naureskellut partoihinsa...

Onko sinulla hauska juttu Iksusta mielessä? Kirjoita kommentteihin, muistellaan yhdessä tuota huumorintajutonta pikku shelttiä :)