Purina Areenalla Stadi Gamesien merkeissä korkkasimme Hipin kanssa kakkosluokan tänä viikonloppuna. Arvosana: semi ok :D

Lauantain agiradan tulos: 5,  sij. 3.

Maltoin pysäyttää koiran kontakteille. Hippi oli hienossa vauhdissa -5,78 huolimatta yhdestä aidan ohituksesta, josta voi syyttää ohjaajan aivopierua. Puomin jälkeen olin suunnitellut persjätön, mutta taisin kehaista koiraa "JESS"-sanalla (mikä nyt sattuu olemaan se koiran vapautussana), kun se hienosti pysähtyi kontaktille ja tietysti se ampui sieltä sitten eteenpäin ja persjättö jäi tekemättä ja ohi mentiin.

Lauantain hyppyradan tulos: 5, sij. 1.

 

Kakkosaidan rima tuli alas. Olisi pitänyt tehdä vekki! Koska opin, että meiltä todellakin lentää rima, jos Hippi ei ponnistaessa tiedä, mihin sen pitää laskeutua!!? Rata oli erittäin haastava ja kiemurainen, joten olin enemmän kuin tyytyväinen, että selvisimme siitä suht sujuvasti. Kyllähän Hippi pikkuisen joutuu koko ajan kysäisemään multa, että minneminne, mutta omaan jännitystilaani nähden omat reaktiot on kohtuullisia :D. Ihanneaika oli tuomarilla älyttömän tiukka ja me pääsimme juuri ja juuri sen alle. Tällä vitosella voitimme medit, koska nollan saaneilla aika meni niin rutkasti yli. Kaikista kakkosluokkalaisista vain neljä koiraa pääsi alle ihanneajan, kolme maksia ja Hippi :)

Sunnuntain hyppyradan tulos: HYL

Tästä räpiköinnistä ei muuta sanottavaa kuin että pakka levisi käsiin.

Sunnuntain agiradan tulos: HYL

Haastava rata. Itsellä muutama kämmi, esim. ajauduin eri puolelle pujottelua kuin olin suunnitellut. Tämä ei kuitenkaan vielä kostautunut virheenä. Itselle miinusta myös siinä, että käytännössä aalla vapautan koiran suoraan kontaktilta ja puomillakin olisin voinut pitää hetken enemmän. Puomin jälkeen oli sarjaeste, jossa toinen osa piti kiertää takaa. Rataantutustumisessa kerran harjoittelin sen kohdan väärin ja auts -se pieni liike oli jäänyt mun selkärankaan. Melkein ehdin korjata, mutta Hip ehti nytkähtää epävarmuuttaan juuri ja juuri sen verran, että Herralan käsi nousi epävarmasti kiellon merkiksi. HYL, koska sarjaeste pitäisi uusia kokonaan, jos keskellä tulee virhe. Mutta samapa tuo, ei tässä vitosia keräillä :)

Kaiken kaikkiaan täytyy sanoa, että itsellä ohjaajana on vielä todella paljon opittavaa. Oma meno näyttää melkoiselta kaahottamiselta, mutta hyviä hetkiäkin on jo mukana. Lauantain hyppiksellä on erityisesti muutama ennakointi (jota alan vasta oppia, huoh), joihin olin tyytyväinen. Koira toimii juuri niin hyvin kuin ohjaan. Ainut vaan, että se mulkvisti ei meinannut enää vipassa startissa istua lähtöön. Haukkuu vaan pää punaisena. Pikkuisen meinasi kuumottaa, mutta onneksi hermo piti.

Tinka starttasi ykkösissä ja sai hienosti ensimmäisen LUVAnollan. Toinenkaan ei ollut kaukana, mutta muurin palikat tahtoivat Tinkan mukaan. Helatorstaina nähdään lisää Tinkan menoa! Hippi jää nyt agilitytauolle kesäreissumme ajaksi ja aloitamme harjoitukset sitten taas heinäkuussa, kun palaamme Thaimaan auringon alta.